רש"י החומש

> לקוח
ג' רוזנבאום
> תאריך
2003-1999
> שטח מגרש
4,500 מ"ר
> מטרים בנויים
12,000 מ"ר
> מספר דירות
72
> מיקום
רח' החומש/רש"י, הוד השרון
<div><p class="p1" dir="rtl">^ המרפסות בפרוייקט מוגדרות על-ידי מישורים בגבהים שונים, ליצירת שקיפות או פרטיות</p></div><p class="p1" dir="rtl">˃ הקיר האלכסוני הצבעוני בחזית הרחוב מסתיים בהבלטת קוביה ומרפסת בחזית האחורית</p>

^ המרפסות בפרוייקט מוגדרות על-ידי מישורים בגבהים שונים, ליצירת שקיפות או פרטיות

˃ הקיר האלכסוני הצבעוני בחזית הרחוב מסתיים בהבלטת קוביה ומרפסת בחזית האחורית

<p class="p1" dir="rtl">˂ האדריכלות הייחודית מציעה פוטנציאל שיווקי</p>

˂ האדריכלות הייחודית מציעה פוטנציאל שיווקי

תכנון השכונה מתמודד עם מספר אתגרים במקביל: השתלבות במרקם שכונתי קיים המורכב מבתים בני 4 קומות; דירות לזוגות צעירים; חזית רחוב עם מרפסות חיצוניות "מדלגות"; ומרחב אחורי בין הבניינים שנוצר כתוצאה מהבנייה החדשה.

פרופורציות הבתים וההקשר הארכיטקטוני שלהם אפשרו תכנון עם מאפיינים של ה"עיר הלבנה": חזיתות לבנות, חילון אופייני, שפה של מישורים היוצרים תנועה, מיסתורי כביסה ומאפיינים נוספים. קירות אלכסוניים צבעוניים שולבו בתוך ה"שפה המודרניסטית" כדי להעניק לבניין עדכניות ארכיטקטונית. הקירות מתרוממים מהלובי שבקרקע דרך חדר המדרגות ועד לגג, שם הם משמשים ליצירת קו אחיד כמשענת לקולטי השמש. האלכסון שנוצר על-ידי הקיר "שובר" את הרשת הריבועית ומאפשר לקצר את הפרוזדורים שבדירות. השוני בין צבעי הקירות האלכסוניים בבניינים מצליח להקנות זהות לכל אחד מהם. במרחב האחורי שנוצר בין הבניינים, תוכננו מגרעות אשר יוצרות מרחב מרווח ומטופח ובכך מעניקות נוף נוסף לדירות.

העיקרון התכנוני: תכנון עדכני לשפה המודרניסטית. התייחסות לתכנון מרווח של החלל האחורי בין הבניינים.

העיקרון הכלכלי: יצירת שכונה בעלת זהות ייחודית המציעה בהיבט השיווקי יתרון יחסי לכל דירה.