קריית החינוך אליצור

> לקוח
עירית בני ברק
> תאריך
2003-1997
> שטח מגרש
12,000 מ"ר
> מטרים בנויים
10,000 מ"ר

תכנון קריית החינוך החל בסוף שנות ה-80 בהזמנתה של עיריית בני-ברק. בשל מצוקת שטחי ציבור בעיר, נדרשה תוכנית בעלת שיעור צפיפות כיתות, הגבוה מהסטנדרט המקובל על-ידי משרד החינוך.

שטחו של הפרוייקט מצוי בסמיכות לעורק עירוני ראשי, וממנו מסתעפים צירי הולכי-רגל המובילים אל השכונות המזרחיות של העיר. משום כך, נבחרה חלופה אורבאנית, אשר הציעה שילוב של הסביבה העירונית עם קריית החינוך עצמה, באמצעות הארכת הצירים המגיעים מן השכונות ואשר חוצים את כיכר הכניסה המרכזית של בתי-הספר. כל בית ספר תוכנן סביב חצר פנימית המאפשרת פרטיות וניתוק מן מהצירים העירוניים. ניצול הטופוגרפיה הקיימת, איפשר את הגבהת כיכר הכניסה ממנה נכנסים אל הקומה הראשונה של בתי-הספר, ומשם, ניתן לרדת או לעלות קומה. בנוסף לכך, דירוגי הבנייה שנוצרו, איפשרו תכנון חצרות-משחקים על-גבי גגות הקומות, ובכך קיצרו את מרחקי-ההליכה של התלמידים בהפסקות. כמו-כן, שלושת הבניינים תוכננו בזווית שיצרה גינה ציבורית לאורך חזית הכביש הראשי שממנה מגיעים לכיכר הכניסה, מה שהעניק אזור ביטחון גדול יותר לתלמידים. קריית החינוך תוכננה, כך שתשתלב בתוך המרקם הבנוי הקיים של בתי-המגורים סביב. על-מנת לשמור על הדימוי הקיים של גגות- רעפים, חופו הגגות המשופעים בבתי-הספר בשברי קרמיקה אדומה. בנוסף, חופו חזיתות המבנים באבן בשילוב קרמיקה, בשלושת צבעי היסוד: צהוב, כחול ואדום.

עיקרון תכנוני: שילוב קרית חינוך בעלת צפיפות כיתות גבוהה בלב מרקם אורבני סואן.