מגדל הפאטיו

> לקוח
אורי שבירו
> תאריך
2002-1998
> שטח מגרש
3,000 מ"ר
> מטרים בנויים
16,000 מ"ר
> מספר דירות
77
> מיקום
רח' ירושלים, רמת-גן
<p class="p1" dir="rtl">˄ כדי ליצור שטחי חזית מספיקים ל-5 דירות איכותיות בקומה, תוכנן חלל (פאטיו) במרכז המגדל</p><p class="p1" dir="rtl">˂<span class="s1"> </span>תכנון ועיצוב מוקדם של התבניות המתועשות מאפשר חזית מגוונת המשוחררת מתכתיבי שיטת התיעוש</p>

˄ כדי ליצור שטחי חזית מספיקים ל-5 דירות איכותיות בקומה, תוכנן חלל (פאטיו) במרכז המגדל

˂ תכנון ועיצוב מוקדם של התבניות המתועשות מאפשר חזית מגוונת המשוחררת מתכתיבי שיטת התיעוש

<p class="p1" dir="rtl">˄ מבט מכיוון הפרוזדור סביב הפאטיו אל חלל מואר דרך הפתחים בחזית הבנין</p><p class="p1" dir="rtl">˂ במספר קומות של המגדל, תוכננו 8 דירות דופלקס-גן ומכך נוצרו פתחים מהפטיו לחזית הבנין</p>

˄ מבט מכיוון הפרוזדור סביב הפאטיו אל חלל מואר דרך הפתחים בחזית הבנין

˂ במספר קומות של המגדל, תוכננו 8 דירות דופלקס-גן ומכך נוצרו פתחים מהפטיו לחזית הבנין

<p class="p1" dir="rtl">˂ מבט מרשים ודרמטי אל החלל הציבורי יוצר ייחוד ויוקרה לבנין</p>

˂ מבט מרשים ודרמטי אל החלל הציבורי יוצר ייחוד ויוקרה לבנין

הפרויקט החל בתוכנית בניין ערים להקמה של מגדל מגורים וליצירת שטחים ירוקים פתוחים לציבור.

השטח ממוקם בקצה רח’ ירושלים בעיר רמת-גן, במפגש עם רח’ חזון איש, בסביבה המאופיינת במרקם מעורב של בנייניי מגורים בני 4 קומות, מגדלים (“מרום- נווה”), מבני ציבור ובית-קברות. המגדל מתנשא לגובה של 18 קומות, ובו 77 יחידות דיור. על-מנת למצות את פוטנציאל הזכויות, תוכננו 5 יחידות דיור בכל קומה. כדי להימנע מצפיפות שמאפיינת בדרך-כלל קומה המכילה 5 דירות, תוכננו הקומות סביב חלל פנימי (פאטיו), דבר המאפשר את הגדלת שטח-הפנים של המבנה. החלל הפנימי מוקף בפרוזדור אשר ממנו נכנסים ליחידות הדיור. התכנון מאפשר בעת ובעונה אחת פרטיות לכל דירה ואינטראקציה בין דיירי הבניין. בנוסף, ניתנה תשומת לב להיבטים כדוגמת אוורור, אור ואיכות ייחודית לשטחים המשותפים של הבניין. גינה ציבורית חוצה את קומת העמודים המפולשת של הפאטיו, אשר מקורה בקומה ה-18 בתיקרת זכוכית (סקיילייט). כדי להאיר ולאוורר את החלל המרכזי לאורכו, תוכננו פתחים בגובה כפול הממוקמים כל 3 קומות, וכתוצאה מכך, התווספו באמצע הבניין 8 דירות דופלקס עם גינה, בנוסף ל-5 דירות הפנטהאוס שבקומת הגג. הפרויקט נבנה כולו בשיטת בנייה מתועשת (שיטת “ברנוביץ”), עם מאפיינים אחידים, המועתקים סביב רדיוס הפאטיו.

העיקרון התכנוני - פאטיו לגובה הבניין שמייצר איכות ונוף פנימיים, ובנייה המתאפיינת בהיבטים אקולוגיים וחברתיים.

העיקרון הכלכלי - הבנייה היא מתועשת סטנדרטית. במסגרת כלל דירות הבניין, תוכננו 13 דירות יוקרה במקום 4 דירות-גג בתכנון סטנדרטי.