ישוב בני עייש

> לקוח
יזמים פרטיים
> תאריך
1993-1991
> שטח מגרש
20,000 מ"ר
> מטרים בנויים
76,000 מ"ר

פרוייקט זה תוכנן במסגרת שותפות עם אדריכל יוחנן לביא. התכנון בוצע בתחילת שנות התשעים, תקופת העלייה הגדולה מברית המועצות. היישוב בני עייש מצוי דרומית לגדרה, על הדרך המובילה לצומת קסטינה ולבאר-שבע.

התוכנית הגדילה את היישוב מ-280 לכ-1500 יח”ד. הפרוייקט מבוסס על 2 צירים ראשיים: הראשון מוביל ממערב למזרח אל מרכז היישוב הקיים, ואילו השני מוביל מהכביש האזורי שמצפון, אל מרכז התוכנית. במפגש של שני הצירים הללו תוכננה כיכר המוקפת בנייה רוויה בת 5 קומות, יחד עם שטחים מסחריים וציבוריים. יתרת השטח יועדה לבנייה “חצי כפרית” (כ-8 יח”ד לדונם), דירות גן-גג בעלות כניסה פרטית ודרכים משולבות. במקביל למערכת הכבישים, תוכננה רשת ירוקה להולכי רגל ולרוכבי אופניים, שמקשרת את כל הבינוי דרך כיכרות. התכנון יצר מירקם-מעבר מכפרי לעירוני, בצפיפות גבוהה.