חדר כושר - שהם

> לקוח
מועצה מקומית שהם
> תאריך
2008-2005
> שטח מגרש
1,200 מ"ר
> מטרים בנויים
700 מ"ר
> מיקום
שהם - קאונטרי קלאב
<p class="p1" dir="rtl">˄&nbsp;השתקפויות של פנים וחוץ בתוך האולם</p>

˄ השתקפויות של פנים וחוץ בתוך האולם

<p class="p1" dir="rtl">&gt; הבניין נבנה בקונסטרוקציה קלה לצורך השתלבות בתוך מתחם קיים כחלק אינטגרלי משפת החומרים, הצורות והצבעים</p>

> הבניין נבנה בקונסטרוקציה קלה לצורך השתלבות בתוך מתחם קיים כחלק אינטגרלי משפת החומרים, הצורות והצבעים

הנחיית התכנון הייתה למקם את חדר-הכושר בתוך מרכז ספורט קיים. המיקום הסופי נקבע תוך התחשבות בפונקציות האחרות של המרכז, ללא צורך בהריסה של מתקנים קיימים, ואיפשר אינטראקציה בין פעילויות הספורט השונות במתחם, ובעיקר בדיאלוג שבין המתעמלים בחדר הכושר לבין השוחים בבריכות.

בחלקו הדרומי, מצוי חדר-הכושר באותו המפלס עם מגרשי הטניס. בחלקו הצפוני - ממוקם חדר-הכושר מעל מפלס הבריכות. בהפרש הגובה שנוצר תוכננו אולם-חוגים וקפיטריה, כרצף אחד עם בריכות השחייה. חזית חדר-הכושר שקופה, אורכה 27 מ’ וגובהה 4.5 מ’, והיא פונה לכיוון צפון ולכן אינה דורשת הצללה. חדר-הכושר צופה אל בריכות השחייה וניצפה מהן. המבנה נוצר ממיסבך פלדה, זכוכית נקייה ופח אלומיניום גלי. מבחינה אדריכלית, המבנה משתלב עם מתקני הספורט והבריכות, בשונה מדימוי ה”בניין” במובן הקונבנציונאלי. קירות הזכוכית והמראות שבתוך האולם יוצרים משחק השתקפויות שמגביר את תחושת הפעילות הספורטיבית. המיסבך בצבע אדום כהה מעניק דימוי של “גשר” ומהווה צבע משלים לירוק שמסביב.

העיקרון התכנוני: בניין עם נוכחות קיצבית המשתלב עם המתקנים האחרים שבמרכז, אך אינו נבלע בתוכם.