Savionei Ramat-Gan

> Client
Adler-Dania Cebus
> Date
2004-1997
> Lot Area
9,000 sqm
> Build Area
43,000 sqm
> Apartments
204
> Location
Ben-Eliezer st. Ramat-Gan
<p class="p1" dir="rtl">&nbsp;&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&gt;&nbsp;The balcony design creates a double-height closed space that is annexed to the apartment</p>

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

> The balcony design creates a double-height closed space that is annexed to the apartment

<p class="p1" dir="rtl">&gt;&nbsp;A view from Geha road-creation of a unique site integrated in the urban planning landscape</p><div>&nbsp;</div>

> A view from Geha road-creation of a unique site integrated in the urban planning landscape

 
<p class="p1" dir="rtl">˄&nbsp;The terraced design of the building allows a variety of luxury penthouses and duplexes, and rooms on the roof</p><p class="p1" dir="rtl">˂&nbsp;The side wall is designed to allow concealment of service systems</p>

˄ The terraced design of the building allows a variety of luxury penthouses and duplexes, and rooms on the roof

˂ The side wall is designed to allow concealment of service systems

<p class="p1" dir="rtl">˂&nbsp;A typical floor plan - emphasis on apartment privacy</p>

˂ A typical floor plan - emphasis on apartment privacy

The project was designed in a residential area whose urban fabric has been in the process of renewal for the past 20 years.

The process began in the Eighties, with the "Ganei Armonim" towers, adjacent to the project plot. In the early Nineties, our office changed the urban building plan of the plot from 4 buildings of 10 floors and a ground-level car park, to 3 towers of 16-24 floors. As part of the change, a green area was allocated, as well as a public building. In the new urban plan, the towers are situated diagonally to the road, giving a number of advantages: A "soft" front that does not impose on the road; public squares leading between the buildings to the rear garden; minimizing disturbance and the blocking of views between buildings; concealING service systems; maximizing the views from all apartment rooms.

The skyline was designed so that the buildings are graded upwards from "Ganei Armonim" towers in the east, to Ben-Eliezer St. in the west. In addition, each tower was designed in a terraced mode, which added variety to the skyline, and allowed the addition of roof apartments. By designing recess es 2 floors in height for balconies, we minimized the dominance of the tower front at pavement level. The project used the Baranovitch industrialized method of construction and a quarter modular floor building form system. In order to diversify the modularity of the industrialized building method, the wall construction forms were inverted in the main building; each quarter of the tower terminates at a different height; the recess es for balconies were covered on the inside with a variety of multi colored ceramic tiles.

The principle of design - 4 and 5 room apartments of various sizes, each apartment with 3 complete air directions . Reduction of tower dominance at road level.

The economic principle - creating a quality design with a standard industrialized method, addition of penthouses and roof apartments , design with maximum privacy for each apartment .