Physical Fitness Hall - Shoham

> Client
Shoham Local Council
> Date
2005-2008
> Lot Area
1,200 sqm
> Build Area
700 sqm
> Location
Country Club - Shoham
<p class="p1" dir="rtl">˄&nbsp;Reflections of interior and exterior views within the hall</p>

˄ Reflections of interior and exterior views within the hall

<p class="p1" dir="rtl">&gt;&nbsp;A building of light construction that integrates well with the materials, forms and colors of the existing site</p>

> A building of light construction that integrates well with the materials, forms and colors of the existing site

The planning requirement was to locate and integrate the Physical Fitness hall into the existing sports center of Shoham. The final location was chosen in accordance with the other functions of the center, without having to demolish any existing facilities. The location permitted the interaction of various sports activities in the complex, especially a "dialogue" between the gymnasts in the Physical Fitness hall and the swimmers in the pool.

The southern part of the hall is at the same level as the tennis courts, and the northern part is above the level of the swimming pools. A sports activities room and a cafeteria are located below the hall, as an extension of the pool level. The Physical Fitness hall, with its transparent northern front, is 27 meters long and 4.5 meters high, and overlooks and is overlooked by the swimming pools. The project is constructed with a steel truss, transparent glass and corrugated aluminum sheets, in order to integrate with the sports facilities and the swimming pools, thus avoiding the conventional "building" effect. The glass walls and the mirrors in the hall create a "reflection effect" that intensifies the sports activities. The steel truss is painted a dark red, giving a "bridge" effect, and acts as a complementary color to the surrounding green.

The design principle - A building with dynamic presence that is integrated with the other sports facilities in the center, but is not absorbed by them.