Marom Shir

> Client
Raisdor
> Date
2006-2009
> Lot Area
6,000 sqm
> Build Area
35,000 sqm
> Apartments
150
> Location
Yehuda Hanassi st. Bnei Brak
<p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl">˂&nbsp;Alternation of "order" and "disorder" that creates a traditional urban fabric in the local architectural language</p>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

˂ Alternation of "order" and "disorder" that creates a traditional urban fabric in the local architectural language

<p class="p1" dir="rtl">˄&nbsp;Revealing the traditional Sukkah - from a hidden component to a main element in the building design</p><p class="p1" dir="rtl">˂&nbsp;Composition of materials to create "old-new" architectural language</p>

˄ Revealing the traditional Sukkah - from a hidden component to a main element in the building design

˂ Composition of materials to create "old-new" architectural language

<p class="p1" dir="rtl">˂&nbsp;Residential ground floor enterance from public garden level</p>

˂ Residential ground floor enterance from public garden level

The project consists of 150 apartments, in 5 buildings of 7 floors and part of an 8th floor. The residential units are above a 4000-sq-meter commercial center and public areas.

Below are 2 parking and storage floors of 6000 meters each.The project required a complex architectural and engineering design to integrate the residential building with the commercial and parking areas. As an example, 30 "security rooms" were designed so that their walls extend from the residential building down to the foundations, while taking into consideration the requirements of the commercial stores and the parking lots. This project is integrated into the urban plan designed by our office; the south side faces a public park and the north front faces Yehuda Hanass i St., which is 5 meters lower than the park. The elevation difference was exploited to give access to the commercial center via the main road, and entry to the residential area through the raised public park, without any connection to or interference from the commercial activities. The residential buildings surround a green square adjacent to the public park in the south. Most of the apartments were designed so that they face an open space. The "sukkah" units (for observing the feast of tabernacles) were integrated with special care into the façade design.

The design principle - creates a multi -purpose urban complex and gives an increased value to each of the components in the project.

The economic principle - creates correct integration between the commercial and the residential area, to increase the economic potential of each component. A wide variety of apartments , to increase customer potential and enhance the speed of marketing. Most apartments face an open space .