Bar-Cohva Tower

> Client
Hajaj Group
> Date
2007
> Lot Area
3,000 sqm
> Build Area
26,000 sqm
> Location
Bar-Cohva st. Bnei-Brak
<p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl">&nbsp;</p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1"><br /></span></p><p class="p1" dir="rtl"><span class="s1">˂</span>&nbsp;Building elevation - the first office floor is elevated above the level of the surrounding buildings, to reveal a view of the landscape and provide ventilation and airflow direction for the offices.</p><p class="p1">Ground floor - a wide, open public area under the building. an impressive entrance to the tower</p>












 





˂ Building elevation - the first office floor is elevated above the level of the surrounding buildings, to reveal a view of the landscape and provide ventilation and airflow direction for the offices.

Ground floor - a wide, open public area under the building. an impressive entrance to the tower

<p class="p1" dir="rtl"><span class="s1">˂</span>&nbsp;Use of terraced roofs to create "pent-offices"</p>

˂ Use of terraced roofs to create "pent-offices"

<p class="p1" dir="rtl"><span class="s1">˂</span>&nbsp;Floor 3 - high-quality offices and roof balconies - "pentoffices"</p>

˂ Floor 3 - high-quality offices and roof balconies - "pentoffices"

The 100-meter tower, adjacent to the MOR Medical Institute on Jabotinsky Road, is located in the new commercial center of Bnei Brak.

The center is planned to contain office towers on 20-60 floors. The project relates to the urban area in a number of aspects: The tower is raised on columns to a height of 16 meters, creating an open urban square and an "airy" façade in the direction of the residential buildings on the opposite side of the street. The design offers its own unique identity in an area of many towers, through the various volume elements, materials, colors and textures that create a different composition on each of three facades. To make the tower stand out on the skyline, building volumes were designed up to different heights, which also served to conceal the service systems. Ecologically, the open columned floor creates a shaded public space and provides cross ventilation. Open balconies with plants were designed every few floors, to provide places where the tower occupants can relax.

The design principle - A distinctive building in an area of many towers. A public open space is located at street level.

The economic principle - The first office floor begins at the 7th floor above the level of the existing buildings; a variety of floors and open balconies are offered, according to marketing requirements.